Alcaraz stoot vlot door naar achtste finales in Miami, Medvedev moet niet eens in actie komen

Sport | Nummer een van de wereld Carlos Alcaraz heeft zich zondag geplaatst voor de achtste finales van het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Miami (hardcourt/8,8 miljoen dollar). De negentienjarige Spanjaard nam in zijn derde ronde in twee sets (6-0 en 7-6 (7/5)) de maat van de Serviër Dusan Lajovic (ATP 76).

Door Belga

Deel dit nieuws

Het was voor Alcaraz, die in Miami mikt op een 'Sunshine Double' (dubbel Indian Wells-Miami), zijn achtste zege op rij zonder setverlies. Bij de laatste zestien wacht hem een confrontatie met de Amerikaan Tommy Paul (ATP 19). Die klopte hem in hun enige onderlinge ontmoeting, vorig jaar in augustus in Montréal.

Daniil Medvedev (ATP 5) staat zonder te spelen in de achtste finales. De Rus profiteerde van het forfait van de Slovaak Alex Molcan (ATP 56), die sukkelt met de rechterheup. Zijn tegenstander wordt de Fransman Quentin Halys (ATP 79) of de Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP 55).

De Amerikaan Taylor Fritz (ATP 10) en de Deen Holger Rune (ATP 8) treffen elkaar bij de laatste zestien. Fritz rekende in zijn derde ronde met twee keer 6-4 af met de Canadees Denis Shapovalov (ATP 30). Rune versloeg de Argentijn Diego Schwartzman (ATP 38) in twee sets (6-4 en 6-2).

Casper Ruud (ATP 4) ging er verrassend uit in de derde ronde tegen de Nederlander Botic van de Zandschulp (ATP 32). Die haalde het in drie sets (3-6, 6-3 en 6-4). De 24-jarige Noor was vorig jaar nog verliezend finalist in Miami, maar is bezig aan een matig seizoen. Hij wist dit jaar nog op geen enkel toernooi twee partijen achter elkaar te winnen en dat lukte hem ook in Florida niet.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top