LA Lakers verliezen bij terugkeer van James, ook Golden State en Dallas struikelen

Basketbal | De LA Lakers hebben zondag bij het wederoptreden van LeBron James een 108-118 nederlaag moeten slikken tegen Chicago. Ook Golden State en Dallas leden kostbare verliespartijen in de strijd om de play-offs.

Door Belga

Deel dit nieuws

Er was veel twijfel over het aantreden van de 38-jarige James, maar de superster van de Lakers speelde uiteindelijk een halfuur. Hij stond de voorbije maand aan de zijlijn met een blessure aan de rechtervoet. Na de match onthulde hij dat dokters hem hadden aangeraden zich te laten opereren aan een gescheurde pees in zijn voet, maar de Amerikaan besloot daar van af te zien, omdat hij alles op alles wil zetten om de Lakers naar de play-offs te leiden.

James kwam tot 19 punten en 8 rebounds. Het was pas de tweede match in zijn carrière die hij op de bank begon. Bij de Bulls blonken Zach LaVine (32 ptn) en DeMar DeRozan (17 ptn en 10 assists) uit. In de tussenstand zakken de Lakers naar de negende plaats in het westen, net voor Oklahoma City dat zondag met 112-118 won bij Portland en de laatste kwalificatieplaats voor de play-offs bezet.

Chicago verstevigt haar tiende plaats in het oosten. De Bulls staan net achter Toronto, dat Washington met 114-104 het nakijken gaf. De Wizards zakken naar de twaalfde plaats en zien hun kansen op de play-offs slinken.

Golden State leed intussen een kostbare 96-99 nederlaag tegen Minnesota. De Warriors zijn nog steeds zesde in het westen, de laatste rechtstreeks plaats voor de play-offs. Minnesota nadert als zevende wel gevaarlijk dicht.

Dallas verloor, ondanks 40 punten van Luca Doncic met 110-104 van laagvlieger Charlotte. De Mavs zijn pas elfde in het westen en moeten maandag in Indiana Doncic missen. De Sloveen maakte zondag zijn zestiende technische fout en is een duel geschorst.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top