Gatz tevreden dat S&P AA-rating met negatieve outlook behoudt voor Brussels Gewest

Nieuws | Brussels minister van Financiën en Begroting Sven Gatz (Open VLD) is tevreden dat de kredietbeoordelaar Standard and Poors (S&P) de vorige AA-rating van september met een negatieve outlook behoudt voor het Brussels Gewest.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben tevreden dat de rating standhoudt. We komen immers uit zeer woelige jaren: we beleefden een ongeziene gezondheidscrisis en toen die voorbij was, brak de oorlog in Oekraïne uit, met een vluchtelingencrisis en sterk oplopende inflatie voor gevolg. Dat we de AA-rating behouden, betekent dat we S&P hebben kunnen overtuigen met ons financieel en begrotingsbeleid", stelt de minister.

Gatz blijft vastbesloten om het in de Brusselse regering afgesproken begrotingstraject aan te houden en te respecteren, om zo snel mogelijk terug een evenwicht te kunnen bereiken. Dit betekent een evenwicht in 2024, exclusief de strategische investeringen.

Hij verwijst ook naar de hervorming van de administratie met het Optirisprogramma en de modernisering van de begrotingsregels met het Optimistprogramma. Daarnaast zullen de spending reviews verdergezet worden, met dit jaar de focus op de kinderbijslag en het economisch innovatiebeleid.

Aangezien S&P bijzondere aandacht besteedt aan het schuldbeheer, is het voor Sven Gatz evident dat het Brussels gewest de schuldgroei onder controle moet houden en de schuld zelfs moet verminderen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top