Behalen Antwerp Giants vier op een rij in de Elite Gold?

Basketbal | Antwerp Giants zijn goed begonnen aan de Elite Gold in de BNXT League. De Giants hebben al drie keer op rij kunnen winnen en zitten in een goede flow. De volgende tegenstander is Donar Groningen en ook zij moeten eraan geloven. Daarna is het de beurt aan Den Bosch: de leider in de Elite Gold.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De bonzen van Antwerp Giants mogen zich in de handen wrijven: hun club heeft al drie overwinningen op rij behaald in de Elite Gold van de BNXT League. Dat is de competitiefase waarin de top 5 uit België en Nederland het tegen elkaar opnemen en strijden om een ticket voor de nationale play-offs. De Giants prijken momenteel op de vierde plaats, nadat ze eerder al Groningen hebben weten te verslaan (88-81), Zwolle (57-81) opzij konden zetten en Leeuwarden (83-63) over de knie konden leggen. Ze basketballen momenteel dus op een wolk.

Of dat deze week nog het geval zal zijn, valt nog af te wachten. Antwerp Giants nemen het woensdag immers op tegen de nummer zes in de Elite Gold (Donar Groningen) en zondag tegen de leider: Den Bosch. Groningen heeft al twee keer op rij (nipt) kunnen winnen en lijkt aan een opmars bezig te zijn in de Elite Gold. Den Bosch had in de reguliere fase maar liefst achttien overwinningen op rij geboekt, maar heeft zijn start in de Elite Gold dan weer compleet gemist.

Aanstaande woensdag neemt Den Bosch het op tegen Spirou Charleroi. De Walen nemen het zaterdag dan weer op tegen ZZ Leiden, de huidige kampioen van de BNXT League. Spirou, dat zevende staat in de Elite Gold, is zijn wonden nog aan het likken na het verlies tegen Groningen (68-71) van vorige week vrijdag. Hopelijk is het blazoen tijdig opgepoetst, want Den Bosch zal woensdag hoogstwaarschijnlijk geen genade tonen.

Volg de BNXT League, inclusief de wedstrijd tussen Groningen en Antwerpen op woensdag 29 maart en de wedstijd tussen Leiden en Charleroi om 20u00 live op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top