Wegen van Tottenham en Antonio Conte scheiden

Premier League | Antonio Conte verlaat Tottenham. Dat deelde de Premier League-club zondagavond mee. "De samenwerking werd in onderling overleg beëindigd. We danken hem voor zijn werk hier en wensen hem het beste voor de toekomst", klinkt het op de clubwebsite.

Door Belga

Deel dit nieuws

Assistent Cristian Stellini neemt het roer tot het einde van het seizoen over. Hij krijgt daarvoor Ryan Mason als assistent naast zich. "Er resten ons nog tien competitiewedstrijden om een plaatst in de Champions League te bemachtigen", zegt voorzitter Daniel Levy. "Daarvoor moeten alle neuzen in dezelfde richting wijzen. Iedereen zal een tandje moeten bijsteken om ervoor te zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen. We zijn het onze club en zijn fantastische supporters verplicht."

Met 49 punten staat Tottenham op de vierde plaats in de Premier League, wat nog net recht geeft op Champions League-voetbal, maar Newcastle volgt op slechts twee punten en heeft nog twee inhaalwedstrijden te goed en ook Liverpool (op zeven punten met twee wedstrijden minder) en Brighton (op zeven punten met drie wedstrijden minder) ademen Tottenham in de nek.

De 53-jarige Conte volgde in november 2021 de Portugees Nuno Espirito Santo op als trainer van Tottenham. Eerder was hij onder meer bij Juventus (2011-2014), het Italiaanse nationale elftal (2014-2016), Chelsea (2016-2018) en Inter Milaan (2019-2021) aan de slag. Bij Tottenham zou zijn contract dit seizoen aflopen, maar nadat hij vorige week na een 3-3 gelijkspel bij rode lantaarn Southampton scherpe kritiek uitte op de eigen spelers en op het beleid van de club, was zijn positie onhoudbaar geworden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top