Gilles Arnaud Bailly na zege in Antalya: "Er gaat niets boven winnen"

Sport | "Ik ben heel blij", reageerde Gilles Arnaud Bailly (ATP-974) nadat hij zondag in het Turkse Antaya zijn eerste ITF-toernooi gewonnen had. "De jongste maanden deed ik al mooie ervaringen op. Zo mocht ik op het European Open tegen David Goffin (ATP-42) spelen en in Louvain-La-Neuve tegen Mikael Ymer (ATP-53), maar er gaat toch niets boven winnen. Dit is een heerlijk gevoel."

Door Belga

Deel dit nieuws

In de finale had de 17-jarige Luikenaar drie uur nodig voor een 6-3, 4-6, 7-5 zege tegen de Duitser Peter Heller (ATP-591). "Het was dus zeker geen makkelijke wedstrijd. Het kon beide kanten op. Ik stond tegenover een ervaren tegenstander. Ik denk dat mijn winnaarsmentaliteit uiteindelijk het verschil gemaakt heeft, ik ben er vol voor gegaan. In de derde set heb ik meer risico in mijn spel gebracht. Zo dwong ik hem in de fout. Ik ging zelf de punten zoeken en vertrouwde daarbij op mijn backhand, mijn sterkste wapen. Dit geeft veel vertrouwen en ook de motivatie om hard te blijven werken, om vooruitgang te blijven boeken."

Vorige week was Bailly al verliezend finalist in Antalya, maandag trekt hij voor een met 73.000 dollar gedoteerd challengertoernooi naar het Spaanse Girona. "Als voormalig nummer een van de wereld bij de junioren krijgt hij dit jaar acht wildcards voor challengertoernooien", legt zijn coach Dries Beerden uit. "In Girona heeft hij wel meteen pech bij de loting. Dinsdag staat hij er tegenover het Argentijnse eerste reekshoofd Pedro Cachin, nummer 63 van de wereld. Wat er ook gebeurt, het wordt weer een verrijkende ervaring. En je weet maar nooit. Bailly speelde nu op twaalf dagen tijd tien matchen, wat enorm is, en hij toonde dat hij dat fysiek aankan. Hij heeft de voorbije twee weken een grote stap voorwaarts gezet. Dit is veelbelovend voor de toekomst."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top