Italië recht de rug tegen Malta, Portugal en Ronaldo houden schietoefening tegen Luxemburg

Voetbal | In groep C heeft Italië, na een nederlaag tegen Engeland op donderdag, zijn tweede groepswedstrijd wel gewonnen. In en tegen Malta waren de Italianen met 0-2 te sterk. Nog voor rust kwam Italië al op een dubbele voorsprong via Retegui (15') en Pessina (27'). In de tweede helft konden beide elftallen niet meer tot scoren komen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In groep H heeft Finland met het kleinste verschil gewonnen bij Noord-Ierland. Benjamin Källman (28') zorgde vlak voor het halfuur voor de enige treffer van de partij.

In groep J kende Portugal geen enkele moeite met Luxemburg. De troepen van Roberto Martinez wonnen met 0-6. Bij de rust keken de Luxemburgers al tegen een 0-4 achterstand aan na doelpunten van Ronaldo (9', 31'), Felix (15') en Silva (18'). Daarna haalde Portugal de voet wat van het gaspedaal tot Roberto Martinez Otavio en Leao op het veld bracht. Eerst scoorde Otavio (76') met een rake kopbal. Niet veel later zette Leao (89') met een knappe solo de 0-6 eindstand op het bord. Tussenin stopte Anthony Moris (Union SG) nog een strafschop van Leao.

Nog in groep J heeft Slovakije met 2-0 gewonnen tegen Bosnië en Herzegovina. Mak (13') en Haraslin (40') zetten Slowakije nog voor rust op rozen. Bosnië was na de koffie niet meer bij machte om iets aan de achterstand te doen.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top