Marlen Reusser wint als eerste Zwitserse Gent-Wevelgem: "Dit kostte heel wat krachten"

Wielersport | Marlen Reusser (SD Worx) schreef zondag enigszins verrassend de twaalfde editie van Gent-Wevelgem bij de vrouwen (WorldTour) op haar naam. Bij de tweede beklimming van de Baneberg, de zesde en voorlaatste helling van de dag, sloeg Reusser een kloofje op de rest. De Zwitserse bleef doorgaan en slaagde erin haar voorsprong verder uit te bouwen. Even nog was er consternatie toen Reusser even van het parcours afging. Ze had snel door dat ze fout zat, keerde om en vervolgde haar weg richting de Vanackerestraat. Haar voorsprong op de rest van het pak was dan al groot genoeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik hoopte op de Baneberg een kleine groep te vormen maar daarin slaagde ik dus niet", zei de Zwitserse na afloop. "Ik kwam helemaal alleen te zitten. En dan kon ik twee dingen doen: de benen stilhouden ofwel ervoor gaan. Ik koos voor het laatste. Het was dan wel nog 40 kilometer tot de eindmeet. Ik ben helemaal kapot. Mijn armen wegen als lood. Ik ben stikdood."

Het was wel even schrikken toen ze op 5 kilometer van de eindmeet een verkeerde weg nam. "De seingevers gaven niet goed aan waar ik heen moest", stelde ze. "Ik panikeerde niet maar ik wist wel niet hoeveel voorsprong ik nog had. Mijn oortje viel steeds uit. Daarom ging ik de hele tijd bij de motards gaan vragen hoe ver ik voor de rest uit reed. Pas in de laatste kilometer besefte ik dat ik Gent-Wevelgem ging winnen. Dit is een mooie zege. Ik ben blijkbaar de eerste Zwitserse die deze koers wint. Maar het heeft wel krachten gekost. Ik kon daarnet zelfs mijn jasje niet zelf meer aandoen. Mijn armen willen niet meer mee."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top