Greg Van Avermaet zat in de vroege vlucht in Gent-Wevelgem: "Wou me eens laten zien"

Wielersport | Greg Van Avermaet behoorde zondag tot de vroege vlucht in Gent-Wevelgem (WorldTour). De Waaslander wilde de benen eens testen met het oog op de Ronde van Vlaanderen van volgende week zondag. "Hopelijk zijn de benen dan beter", zei de olympisch kampioen van 2016 na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is altijd goed om aan de kop van de wedstrijd te rijden", legde Van Avermaet aan de finish uit. "Daarom ook ging ik in de aanval. Het was wel een lastige koers met al die regen. Ik hoopte op een moment dat we wat meer voorsprong zouden kunnen uitbouwen. Op die manier zou er misschien wel een goed resultaat ingezeten hebben. Maar het peloton liet ons niet meer dan drie minuten pakken. Ik ben tevreden met deze prestatie. Vrijdag in de E3 Saxo Classic in Harelbeke werd het niets voor mij. Ik hoop dat ik nu in een opwaartse curve zit. Dit was alvast een mooie training. Ik kijk uit naar de volgende grote koers, de Ronde van Vlaanderen."

Oliver Naesen werd 18e in Wevelgem. "Het weer maakte het heel lastig vandaag", pufte hij. "Op fysiek vlak is dit niet de zwaarste koers uit de reeks maar als je een hele dag in de regen en koude moet rijden, dan is dat toch slopend. Eigenlijk kon ik op het einde bijna niet meer schakelen of remmen. Zo koud had ik het. Ik kwam ook niet meer tot sprinten toe. Het was helemaal op. Ik was afgelopen week wat ziek. Die problemen zijn nu toch achter de rug en ik kan met een goed gevoel naar de Ronde toe."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top