Denemarken geeft 0-2 voorsprong in extremis uit handen tegen Kazachstan

Voetbal | Denemarken, de favoriet in groep H van de kwalificaties voor het EK van 2024, heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden tegen Kazachstan. De Denen, nog halvefinalist op het vorige EK, gaven een 0-2 voorsprong in extremis uit handen.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de Kazachse hoofdstad Astana leek Denemarken op weg naar een makkelijke namiddag. Rasmus Höjlund, die donderdag nog een hattrick scoorde tegen Finland, was ook nu weer goed voor twee doelpunten (21' en 36'). Vlak voor rust liet de spits van Atalanta de kans op een zuivere hattrick liggen. Deze zomer stond Höjlund nog in de belangstelling van Club Brugge.

Na rust stuurde de Deense bondscoach enkele nieuwe jongens het veld op, waarna Denemarken de controle over de wedstrijd verloor. Kazachstan begon zowaar kansen te creëren.

Het eerste doelpunt viel uiteindelijk ook, na een rake strafschop van Baktiyor Zaynutdinov (73'). Het publiek ging daarna volledig uit zijn dak wanneer Askhat Tagybergen (86') vlak voor tijd de gelijkmaker binnenknalde met een geweldig afstandsschot. Vlak voor affluiten zorgde invaller Abat Aymbetov (89'), op assist van RWDM-linksachter Yan Vorogovskiy, zowaar nog voor de 3-2 met een rake kopbal. Aymbetov werd in de toegevoegde tijd nog naar de kleedkamers gestuurd met een tweede gele kaart.

Denemarken is voorlopig pas derde in groep H. Op 16 juni spelen de Denen opnieuw, dit keer tegen Noord-Ierland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top