Christophe Laporte is dolgelukkig met zege in Gent-Wevelgem: "Wout stelde de vraag of ik wou winnen"

Wielersport | Christophe Laporte kreeg zondag op de Vanackerestraat van Wevelgem de zege in Gent-Wevelgem cadeau van Wout van Aert. Die deed daarmee een geste nadat hij vorig jaar de E3 Saxo Classic won. Ook toen reden beide renners van Jumbo-Visma alleen vooruit.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wout stelde me op weg naar Wevelgem de vraag of ik wou winnen", zei Laporte na afloop. "Wat denk je dan wat ik zeg? Natuurlijk. Dit is Gent-Wevelgem. Ongelooflijk dat hij mij de overwinning schenkt. Ik had een beetje een déjà-vugevoel met de E3 in Harelbeke van vorig jaar. Toen zeiden we onderling dat dit ons wellicht nooit meer zou gebeuren. Wel kijk, vandaag was het weer van dat."

Op de top van de Kemmelberg, bij de derde en laatste beklimming, moest Wout van Aert even wachten op Laporte. "Wout was vandaag duidelijk veel beter dan mij", gaf Laporte toe. "Ik heb deze zege te danken aan hem. Ik zat toen op mijn limiet. Het was een droom van mij als klein jongetje om ooit een klassieker te winnen en een etappe in de Tour de France. Dat laatste verwezenlijkte ik vorig jaar al. Vandaag zet ik een klassieker op mijn erelijst. Ik ben hier fier op. Deze zege is er ook een voor mijn familie, mijn vrouw en kinderen. Zij moeten ook opofferingen maken voor mij. Ik ben vandaag ongelooflijk uitgeput maar ongelooflijk gelukkig ook. Toen we bij de tweede beklimming van de Kemmelberg voorop geraakten, wisten we dat het nog ver was. Nog 51 lange kilometers wachtten er ons. Wout van Aert was de grote motor bij ons tweeën. En dan kwam die vraag op 12 kilometer van de eindmeet. Wil je winnen? Een grandioos gebaar van Wout."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top