Duitsland mist Kai Havertz en Nico Schlotterbeck tegen Rode Duivels

Voetbal | De Duitse bondscoach Hansi Flick kan dinsdag in de oefeninterland van Duitsland tegen de Rode Duivels niet rekenen op middenvelder Kai Havertz (Chelsea) en verdediger Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund). Dat maakte de Duitse voetbalbond (DFB) zondag bekend. Havertz liep een griepinfectie op, Schlotterbeck sukkelt met een spierblessure in de hamstrings. Flick riep geen extra spelers op. Er blijven zo nog 21 spelers over voor de confrontatie van dinsdag in Keulen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Havertz en Schlotterbeck stonden zaterdag in de 2-0 oefenzege in Mainz tegen Peru nog aan de aftrap. Havertz miste een strafschop. Bondscoach Flick zei na de match niet te veel te willen roteren tegen de Rode Duivels. Door de afwezigheid van Havertz en Schlotterbeck moet er sowieso wel twee keer gewisseld worden. Thilo Kehrer (West Ham United) en Malick Thiaw (AC Milan) zijn wisselopties voor Schlotterbeck. Ter vervanging van Havertz wordt vooral gekeken naar Serge Gnabry (Bayern München). Die liet in zijn invalbeurt tegen Peru een goede indruk na.

Bij de Rode Duivels ontbreekt dinsdag Thibaut Courtois. De nationale doelman kampt met een lichte verrekking in de adductoren en keert uit voorzorg terug naar zijn club Real Madrid. Nummer twee Koen Casteels (Wolfsburg) wordt zo tussen de palen verwacht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top