Jago Geerts pakt tweede zege in evenveel Grote Prijzen in MX2-klasse

Auto-moto | Jago Geerts (Yamaha) heeft zondag in de MX2-klasse de Grote Prijs motorcross van Sardinië, de tweede manche van het wereldkampioenschap, op zak gestoken. Geerts werd tweede in de eerste reeks en won de tweede reeks op het circuit van Riola Sardo.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hij haalde het in de eindafrekening voor de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna), winnaar van de eerste reeks en tweede in de tweede reeks. De laatste podiumplaats ging naar de Fransman Thibault Benistant (Yamaha). Lucas Coenen (Husqvarna) werd na een zesde en een vierde plaats vijfde in de eindstand van de Grote Prijs. Liam Everts (KTM) moest na een negende en een achtste plaats genoegen nemen met een negende stek in GP-uitslag.

Geerts won twee weken geleden in Argentinië de openingswedstrijd van het seizoen en zette zijn titelambities zo meteen kracht bij. Hij voert de WK-tussenstand aan met 117 punten. Eerste achtervolger De Wolf telt 30 punten minder. Everts (61 ptn) is achtste, Coenen (52 ptn) negende.

De voorbije drie jaar werd Jago Geerts telkens vicewereldkampioen in de MX2.

Later op de dag is er nog de tweede reeks in de MXGP in Sardinië. De Spaanse WK-leider Jorge Prado (GasGas) won de eerste reeks.

De volgende Grote Prijs staat op 10 april op het programma, in het Zwitserse Frauenfeld.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top