Jumbo-Visma is baas in Gent-Wevelgem, Laporte krijgt de zege cadeau van Van Aert

Wielersport | Christophe Laporte (Jumbo-Visma) heeft zondag de 85e editie van Gent-Wevelgem (WorldTour) op zijn naam geschreven. De dertigjarige Fransman haalde het na 260,9 km tussen Ieper en de finish op de Vanackerestraat in Wevelgem voor zijn kopman Wout van Aert. De twee voerden een nummertje op en reden samen over de aankomst. Van Aert gunde zijn ploegmaat de zege. Sep Vanmarcke (Israel-Premier Tech) sprintte op een kleine twee minuten naar de derde plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een vroege vlucht van veertien, met onder meer oud-winnaar Greg Van Avermaet (AG2R-Citroën), reed in hondenweer een groot deel van de koers vooruit. De kopgroep werd voor de tweede beklimming van de Monteberg bijgebeend door een aanvalsgroepje, met onder meer Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma), maar op 60 km van de aankomst volgde een algehele hergroepering.

Wout van Aert trok op de tweede klim van de Kemmelberg, met nog iets meer dan 50 km te gaan, vol door. Enkel ploeggenoot Christophe Laporte kon volgen. Het duo nam snel een halve minuut voorsprong en bouwde die uit tot twee minuten. In de slotkilometer kon er uitgebreid gevierd worden. Laporte kreeg de zege cadeau. Het is zijn 27e profzege, zijn eerste dit seizoen.

De Fransman volgt op de erelijst van Gent-Wevelgem de Eritreeër Biniam Girmay op. Van Aert won Gent-Wevelgem in 2021.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top