Mathijssen voor wedstrijd tegen Japan: "Benieuwd of we meer rust aan de bal krijgen"

Beloften | De Belgische beloften spelen maandag in het Spaanse Pinatar hun tweede oefenwedstrijd in aanloop naar het EK U21 tegen Japan. Na een doelpuntloos gelijkspel op vrijdag tegen Tsjechië is bondscoach Jacky Mathijssen benieuwd hoe zijn spelers meer rust aan de bal kunnen brengen: "Want dat was een groot probleem tegen de Tsjechen."

Door Belga

Deel dit nieuws

Tegen Tsjechië creëerden de Jonge Duivels nauwelijks kansen. Enige nuance is wel nodig, want een aantal sleutelspelers bij de U21 werd opgeroepen door Domenico Tedesco voor het eerste elftal. Volgens Mathijsen "sneed dat zijn groep in tweeën". "Het is normaal dat we niet de kwaliteit en automatismen van andere wedstrijden vinden", aldus Mathijssen. "De spelers hebben ook gevoeld hoe het is om een internationale wedstrijd te spelen tegen een zware tegenstander. Ze beseffen dat als het spel niet snel of correct genoeg is, ze meer duels, meer tweede ballen moeten winnen dan normaal."

"Japan zal weer wat anders zijn, maar het is ook een gespannen ploeg, ze laten geen ruimte, geen comfort", analyseerde Mathijssen. "Daar waren we naar op zoek toen we onze tegenstanders kozen. Japan is een team dat veel beweegt. Hun spelers geven nooit op, op welke positie dan ook. We zullen veel vrijheid geven, zoals we altijd doen voor een vriendschappelijke wedstrijd, en dan zullen we de spelers confronteren met wat er is gebeurd."

De bondscoach zal maandag een nieuwe evaluatie maken. "Normaal gesproken staat Senne Lammens onder de lat, terwijl Yorbe Vertessen fit is om aan de wedstrijd te beginnen, maar we zullen geen risico's nemen", aldus Mathijssen, die net als vrijdag op de tribune blijft om de wedstrijd te analyseren. Hij laat Olivier Deschacht de aanwijzingen geven van op de bank.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top