Remco Evenepoel viert tweede zege in de Ronde van Catalonië: "Deze wou ik heel graag"

Wielersport | Wereldkampioen Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) heeft zijn Ronde van Catalonië (Spa/2.WT) zondag afgesloten met een tweede ritoverwinning. "Deze zege wou ik echt nog aan de ploeg bezorgen", zei hij na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Net als in de rest van de week toonde Evenepoel zich in de heuvelachtige slotdag in Barcelona bijzonder aanvalslustig. Leider Primoz Roglic nog in de problemen brengen, dat lukte hem echter niet. "Ik wist deze morgen al dat Primoz sterk genoeg zou zijn om te blijven volgen. Dat het heel moeilijk zou zijn om hem te lossen. Hij is één van de sterkste renners ter wereld. Als hij in topvorm is, misschien de sterkste."

Anders dan zaterdag kreeg Evenepoel deze keer wel hulp van Roglic. "Ik ben blij dat we hebben samengewerkt, zeker na gisteren. Dit was de laatste rit: we wisten dat als we samen naar de sprint gingen, Primoz zijn eindzege niet meer kon verliezen. Ik ben heel blij om zo deze week af te sluiten. Deze wilde ik heel graag."

Evenepoel had verschillende redenen om nog zo gemotiveerd te zijn op de slotdag: "Deze zege wou ik echt nog aan de ploeg bezorgen. In het begin van de week heb ik best wat fouten gemaakt, die me misschien de eindzege hebben gekost. En mijn vrouw Oumi was hier. Ik probeerde ook te winnen voor haar. Blij dat het is gelukt."

Eindconclusie van Catalonië met het oog op de Giro, waar Evenepoel weer de degens zal kruisen met Roglic: "Het is een solide week geweest. Ik hoopte op podium en enkele ritzeges, en dat is gelukt. Tweede in het eindklassement op zes seconden: dan spreek je over zo goed als dezelfde tijd. De vorm is er, maar nog niet honderd procent. Maar ik heb nog anderhalve maand om te blijven werken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top