Jago Geerts wordt tweede in eerste reeks van MX2 in de GP motorcross van Sardinië, Jorge Prado is beste in MXGP

Auto-moto | Jago Geerts (Yamaha) is zondag als tweede gefinisht in de eerste reeks van de MX2-klasse in de Grote Prijs motorcross van Sardinië, de tweede manche van het wereldkampioenschap. In de MXGP ging de openingsrace naar de Spanjaard Jorge Prado (GASGAS).

Door Belga

Deel dit nieuws

Jago Geerts had zich zaterdag de beste getoond in de kwalificaties op het circuit van Riola Sardo en zo tien extra WK-punten veroverd, maar zondag moest hij de Nederlander Kay de Wolf (Husqvarna) voor zich dulden. Lucas Coenen (Husqvarna) kwam als zesde over de streep, Liam Everts (KTM) als negende.

Drievoudig vicewereldkampioen Geerts, die zijn grote Franse rivaal Tom Vialle dit jaar zag vertrekken naar de Verenigde Staten, won twee weken geleden in Argentinië de openingswedstrijd van het seizoen en zette zijn titelambities zo meteen kracht bij.

In de MXGP was de zege in de eerste reeks voor Jorge Prado. Die haalde het voor de Nederlanders Jeffrey Herlings (KTM) en Calvin Vlaanderen (Yamaha). Brent Van doninck (Honda), de enige Belg in de topklasse, kwam als negende binnen.

De Spanjaard Ruben Fernandez (Honda) had de eerste GP in Argentinië gewonnen voor Herlings en Prado. Van doninck werd toen zestiende.

De Sloveense wereldkampioen MXGP Tim Gajser (Honda) werd eind februari geopereerd aan een breuk in het rechterdijbeen en is daardoor nog een tijd buiten strijd.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top