Rode Duivels op zoek naar eerste zege tegen Duitsland sinds 1954

Rode Duivels | Met een oefeninterland tegen Duitsland sluiten de Rode Duivels dinsdagavond in Keulen hun eerste tweeluik onder kersvers bondscoach Domenico Tedesco af.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met de 0-3 zege van vrijdagavond in Solna tegen Zweden in de openingswedstrijd van de EK-kwalificaties hebben de Belgen hun belangrijkste resultaat reeds op zak, in Keulen komt het erop aan bevestiging te zoeken voor de positieve zaken die in Zweden op de mat werden gebracht. Dat moet gebeuren op verplaatsing tegen een tegenstander die traditioneel bij de toplanden gerekend wordt, maar de laatste jaren op zoek lijkt naar zichzelf. Sinds de wereldtitel van 2014 in Brazilië zijn de resultaten alleen maar in dalende lijn gegaan, met de vroegtijdige uitschakeling op het WK in Qatar als pijnlijk dieptepunt.

Dat viervoudig wereldkampioen Duitsland een absoluut topland is, blijkt ook uit de resultaten van de Rode Duivels tegen de Mannschaft. In negentien interlands konden de Belgen slechts vier keer winnen. Drie van die zeges dateren dan ook nog van voor de Eerste Wereldoorlog, toen het voetbal nog in zijn kinderschoenen stond. Voor de laatste Belgische zege moeten we teruggaan naar september 1954, toen een oefeninterland met 2-0 gewonnen werd. De tien confrontaties die daarop volgden, werden allemaal door Duitsland gewonnen. Opvallend: van de negentien officiële duels tussen beide landen eindigde er geen enkel op een gelijkspel.

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden, was in oktober 2011 in de EK-kwalificaties. Op de slotspeeldag hadden de Belgen toen een zege nodig in Düsseldorf en moesten ze rekenen op een misstap van Turkije om zich alsnog te plaatsen voor Polen en Oekraïne. Ondanks een doelpunt van Marouane Fellaini verloren de Duivels met 3-1 en waren ze uitgeschakeld.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top