Bornauw hoopt opnieuw op speelminuten: "Sta redelijk dicht bij basiself"

Rode Duivels | Sebastiaan Bornauw mocht vrijdagavond in het slot van de met 0-3 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd in Zweden invallen en pakte zo zijn vierde cap bij de nationale ploeg.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dat was de eerste in bijna een jaar en de eerste in een wedstrijd met inzet sinds eind 2020. Onder de vorige bondscoach moest Bornauw zich dan ook niet al te veel illusies meer maken bij de Duivels, maar Domenico Tedesco haalde de verdediger van Wolfsburg meteen weer bij de nationale elf. "Naar mijn gevoel sta ik zelfs redelijk dicht bij de basiself, maar dat is bij heel wat spelers zo", bekende de 24-jarige verdediger. "Het geeft wel een fijn gevoel. Je weet niet of je al dan niet gaat spelen, maar je voelt dat er iets mogelijk is. Iedereen staat daardoor op scherp. Dat is toch een gevoel dat deze week gecreëerd is."

Na meer dan zes jaar met drie achterin onder Roberto Martinez, verschenen de Duivels vrijdagavond in Solna met vier verdedigers aan de aftrap, in een klassieke 4-4-2. "Heel wat van onze verdedigers spelen bij hun club ook met vier achterin, dus dan is dat maar een kleine aanpassing als je er een beetje op traint. Ik vind dat je als verdediger beide systemen moet kunnen spelen. In Zweden verdedigden we goed met vier en hielden we de nul. Het is aan de bondscoach om te beslissen, maar ik zie niet in waarom hij zou wisselen. Misschien wel om tactische redenen en dan moeten wij ons daar als spelers aan aanpassen. Tedseco is een mix van een Italiaan en een Duitser: tactiek aan de ene kant, pressie en agressievoetbal aan de andere zijde."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top