Lukebakio na knalprestatie in Zweden: "Heel lang gewacht op dit moment"

Rode Duivels | Met twee assists voor hattrickheld Romelu Lukaku was Dodi Lukebakio vrijdagavond in Zweden Man van de Match, in de 0-3 overwinning van de Rode Duivels in hun eerste interland onder kersvers bondscoach Domenico Tedesco.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op zijn rechterflank was de aanvaller van het Duitse Hertha vrijwel onhoudbaar. Nochtans was het pas zijn zesde cap en werd hij vooraf niet in de basis verwacht. "Ik wist ook niet dat ik ging starten", vertelde de 25-jarige Lukebakio zondag tijdens een persmoment in Tubeke. "Maar verbaasd was ik nu ook weer niet. Ik was er klaar voor en zo hoort dat ook. We hebben een kleinere groep en de coach had mij vertrouwen gegeven. Dat is natuurlijk een goed signaal. Ik stond in de buurt van Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku en dat helpt wel. Zij zijn een plezier om mee samen te spelen. Ze weten op voorhand wat je wilt doen en zo is het makkelijk voetballen."

Eind vorig jaar maakte Lukebakio niet eens deel uit van de 26-koppige selectie voor het WK in Qatar. Als speler op de reservelijst moest hij zich stand-by houden. "Had die bal tegen het doelhout in Nederland er wel ingegaan, was ik er misschien wel bij geweest", bekende Lukebakio, die uiteindelijk tot vrijdag moest wachten om zich nog eens te tonen in de nationale kleuren. Hij maakte er meteen zijn referentiewedstrijd van. "Dat geeft een heel goed gevoel. Ik heb lang gewacht op dit moment. Het was heel mooi om te kunnen laten zien wat ik echt kan brengen op een veld. Maar dit is nog maar het begin, ik heb nog niet alles laten zien. Het is niet dat ik niet tevreden ben, maar ik weet dat ik meer kan. Zoals negentig minuten mijn acties en dribbels brengen, meer op doel schieten."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top