Bilal El Khannouss helpt Marokko met assist voorbij Brazilië

Voetbal | Marokko heeft zaterdagavond een prestigieuze overwinning behaald tegen Brazilië tijdens een oefenduel in Tanger. De Leeuwen van de Atlas versloegen de Goddelijke Kanaries voor 65.000 toeschouwers met 2-1 en trokken daarmee de lijn van het WK in Qatar door. Daar stuntten de Noord-Afrikanen met een plaats in de halve finales na onder meer een 0-2 zege tegen de Rode Duivels in de groepsfase.

Door Belga

Deel dit nieuws

Bij Marokko kreeg Bilal El Khannouss voor de tweede keer in zijn prille carrière een basisplaats. De achttienjarige middenvelder van competitieleider KRC Genk zorgde in de 29e minuut voor de assist waarmee Sofian Boufal de score opende. Brazilië kwam in de 67e minuut, kort nadat El Khannouss was gewisseld, langszij via Casemiro. Maar Marokko trok alsnog aan het langste eind na een treffer van invaller Abdelhamid Sabiri (79.).

Het was voor Marokko de eerste zege tegen Brazilië na nederlagen in 1997 (2-0) en een jaar later (3-0) in de poulefase van het WK in Frankrijk. De Zuid-Amerikanen moesten het wel doen zonder sterren als Neymar, Marquinhos en Richarlison. Na het vertrek van bondscoach Tite zat U20-trainer Ramon Menezes als interim op de bank.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top