Biron (RWDM) scoort fraaie 'Bergkampgoal' voor Martinique, maar pakt even later dom rood (video)

Sport | Mickaël Biron heeft de goede vorm van bij RWDM duidelijk ook meegenomen naar zijn vaderland. De spits scoorde een wondermooie goal in de CONCACAF Nationions League-wedstrijd tegen het Costa Rica van Alonso Martinez (Lommel); maar werd even later toch de antiheld door dom rood te pakken.

Zowel Biron als Martinez kregen een basisplaats van hun bondscoach en Biron bedankte door na negentien minuten de verrassende 1-0 te scoren. De aanvaller passeerde de Costa Ricaanse verdediging met een schitterende passeerbeweging die we in het verleden ook al wel eens zagen bij de Nederlandse topspits Dennis Bergkamp.

Toch werd Biron niet de held van zijn natie; want amper een kwartiertje later pakte de spits van RWDM een domme rode kaart nadat hij zich liet opnaaien door een tegenstander. Na wat trek en duwwerk werd Biron van het veld gestuurd waardoor zijn team dus nog bijna een uur met een man minder verder moest.

Martinique hield evenwel lang stand, maar moest twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd toch de gelijkmaker incasseren. Tot overmaat van ramp werd het in blessuretijd ook nog 1-2 voor Costa Rica. Lommelaar Martinez was tegen toen reeds gewisseld.