Hubert Hurkacz, laureaat in 2021, overleeft vijf matchballen tegen killer van Zizou Bergs in Miami

Sport | De Pool Hubert Hurkacz (ATP 9) is zaterdag door het oog van de naald gekropen in zijn eerste wedstrijd op het het Masters 1.000-toernooi in het Amerikaanse Miami (hard/8,8 miljoen dollar). Tegen de Australiër Thanasi Kokkinakis (ATP 94) redde hij vijf matchballen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 26-jarige Hurkacz haalde het uiteindelijk na een gevecht dat 3,5 uur duurde met 6-7 (10/12), 7-6 (9/7) en 7-6 (8/6). Kokkinakis had in de eerste ronde Zizou Bergs (ATP 135) uitgeschakeld door zelf drie matchpunten te redden.

Hurkacz won de titel in Florida in 2021 en haalde vorig jaar de halve finales. Als achtste reekshoofd was hij vrij in de eerste ronde. Zijn tegenstander in de zestiende finales wordt de Fransman Adrian Mannarino (ATP 62).

Vierde reekshoofd Daniil Medvedev (ATP 5) kende minder moeite om door te stoten. De Rus zette de Spanjaard Roberto Carballes Baena (ATP 84) opzij met 6-1 en 6-2. Zijn volgende opponent wordt de Slovaak Alex Molcan (ATP 56).

Tweede reekshoofd Stefanos Tsitsipas (ATP 3) hoefde zaterdag niet in actie te komen. Zijn Franse tegenstander Richard Gasquet (ATP 40) gaf forfait met een voetblessure. Tsitsipas treft in de derde ronde de Chileense qualifier Cristian Garin (ATP 82).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top