Antwerp Giants en Mechelen winnen vlotjes, Aalst boekt ruime zege dankzij Price

Basketbal | De Antwerp Giants en Mechelen hebben zaterdag makkelijke overwinningen behaald in de Elite Gold van de BNXT League basketbal. De Giants haalden het met 83-63 van Aris Leeuwarden, Mechelen won met ruime 101-62 cijfers van Zwolle. Beide ploegen blijven ongeslagen na drie wedstrijden en staan mee op kop in de tussenstand.

Door Belga

Deel dit nieuws

Desonta Bradford (18 ptn), Reggie Upshaw (15 ptn) en Ivan Marinkovic (14 ptn) waren de uitblinkers bij de Giants. Die namen van bij de start van de partij het heft in handen. Aan de pauze stond het al 47-30.

Mechelen kon rekenen op een uitstekende Damien Loubry (24 ptn) tegen Zwolle. Ook Richmond Aririguzah en Jo Van Buggenhout (16 ptn) droegen hun steentje bij. Vijf Mechelaars scoorden dubbele punten. Ook in de Winketkaai was de partij bij de rust (54-25) al beslist.

In de Elite Silver was er een ruime 105-81 overwinning voor Okapi Aalst tegen Den Helder Suns. Josh Price scoorde liefst 42 punten voor de Ajuinen. Hij voegde ook nog 14 rebounds toe. Ivan Maras haalde een 'triple-double' met 12 punten, 11 rebounds en 11 assists.

Ook Bergen en Leuven wonnen hun partij. De Henegouwers haalden het met 79-74 van Basketbal Academie Limburg, de Vlaams-Brabanders versloegen Feyenoord met 69-62.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top