Regisseur Bouli Lanners wordt ereburger van Luik

Films | Regisseur/acteur Bouli Lanners is zaterdagmiddag door burgemeester Willy Demeyer benoemd tot ereburger van de stad Luik. Dat gebeurde het stadhuis van de "Cité Ardente".

Door Belga

Deel dit nieuws

Lanners (57) had het tijdens de uitreiking van de Césars op 24 februari, in het Olympia in Parijs, over zijn Luikse roots. "Putain, ik ben toch van Luik", zei Lanners er, een zin die zijn benoeming tot ereburger in een stroomversnelling bracht, aldus de burgemeester. In Parijs won hij de César in de categorie beste bijrol voor zijn rol in de Belgisch-Franse coproductie 'La Nuit du 12'. Begin deze maand werd hij zijn film 'Nobody has to know' als beste film bekroond op de Magritte du Cinéma, de Franstalige filmprijzen in België.

"Bouli stond al op een voorlijst van ereburgers. Toen hij deze buitengewone zin uitsprak die tot ons hart sprak, heb ik gevraagd de zaken te versnellen en zo snel mogelijk contact met hem op te nemen", zei burgemeester Demeyer.

De bekroonde regisseur zei zaterdag dat hij zeer ontroerd was door de onderscheiding. "Deze medaille zal niets veranderen in mijn leven, maar de emotie die ze oproept is belangrijk. Ik ben bijzonder gehecht aan Luik, dat weet iedereen."

"Ik ben in de eerste plaats een Luikenaar. Ik ben er veertig jaar geleden mijn leven begonnen, ik heb er al mijn banden en al mijn vrienden, ik ben er mijn carrière begonnen, ik heb er de vrouw van mijn leven ontmoet. Het is de stad die mij gevormd en germaakt heeft. De titel van ereburger heeft voor mij geen nut, maar in mijn persoonlijk leven is hij heel belangrijk", besloot Bouli Lanners.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top