Evenepoel koelt discussie met Roglic: "Ben niet boos"

Wielersport | Tijdens de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië (WorldTour) verloor wereldkampioen Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) even zijn 'cool' nadat hij zich blauw had geërgerd aan het wielkleven van zijn opponent Primoz Roglic. Na afloop begroef hij de figuurlijke strijdbijl weer: "Ik begrijp waarom Primoz niet meewerkte."

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik deed net voor de top van de slotklim een aanval zoals ik in Luik-Bastenaken-Luik had gedaan. Over de top van de klim, en dan volgas de afdaling in", vertelde Evenepoel. "Maar de verkeerde man ging mee. Nu ja, verkeerd, Primoz is de sterkste in deze koers. Maar als hij had meegewerkt, waren we samen naar de finish gegaan. Zijn ploeg besliste echter om niet mee te rijden, uit vrees de leiderstrui te verliezen. Wat ik helemaal begrijp, maar het is jammer: het zou mooi geweest zijn om voor de ritzege te gaan. Ik had Primoz zelfs gezegd dat ik gewoon voor de rit wou gaan. Maar als hij teamorders krijgt, dan moet je die volgen. Het is niet dat ik boos ben. Helemaal niet. Dit is koers."

Met nog één etappe te gaan, heeft Evenepoel nog altijd tien seconden achterstand op Roglic. "Zondag zit er al een best lange klim in het begin van de rit. Er zullen daar al veel aanvallen zijn. En van het lokale circuit in Barcelona weten we dat het heel zwaar is. Zonder één rustmoment. Er zal overal aangevallen worden. Wij zullen zeker voor de ritzege proberen te gaan. Het klassement wordt heel moeilijk, al is alles eigenlijk nog mogelijk. Hopelijk kunnen Primoz en ik weer wegrijden, ik hoop dat hij dan wel meewerkt en dat we voor de ritzege kunnen gaan."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top