Soudal - Quick-Step viert dubbel feest in de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali: Cavagna wint slottijdrit, Schmid eindwinnaar

Wielersport | De Belgische wielerploeg Soudal Quick-Step vierde op de slotdag van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali (cat. 2.1) een dubbel feest: de Fransman Rémi Cavagna won de afsluitende tijdrit en de Zwitser Mauro Schmid hield de eindoverwinning vast.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na vier heuveletappes werd de 38e editie van de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali zaterdag afgesloten met een vlakke individuele tijdrit over 18,6 kilometer in de straten van Carpi. Rémi Cavagna, ook al winnaar van de openingsetappe, schreef die op zijn naam met een tijd van 22:12, goed voor een gemiddelde snelheid van meer dan vijftig kilometer per uur. De Australiër Michael Hepburn werd tweede op 0:18, de Ier Ben Healy derde op 0:19.

De 23-jarige Mauro Schmid, die sinds de tweede etappe de leiderstrui had gedragen, won de Internationale Wielerweek Coppi - Bartali voor de neus van drie renners van EF Education-EasyPost. De Brit James Shaw werd tweede op 0:16, Ben Healy derde op 0:22 en de Oekraïener Mark Padun vierde 1:07.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top