Alpecin-Deceuninck wil in Gent-Wevelgem opnieuw aanvallend koersen

Wielersport | In Brugge-De Panne werkte Jasper Philipsen woensdag de ploegtactiek schitterend af. In de E3 Saxo Classic twee dagen later moest Mathieu van der Poel enkel Wout van Aert voor laten gaan, nadat de Nederlander vorige week al Milaan-Sanremo won. Sören Kragh Andersen werd in Harelbeke negende. Alpecin-Deceuninck zit dus in een goede flow en wil die lijn in de 85e Gent-Wevelgem doortrekken.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Wij zitten de laatste weken in een goede periode. Zo hoort het ook. De weersomstandigheden zullen morgen zeker opnieuw een bepalende rol spelen. Bovendien is de koers nog zowat 50 kilometer langer dan de voorbije koersen met de E3 en Brugge-De Panne. Dat is ook niet te onderschatten", begint sportdirecteur Frederik Willems.

Jasper Philipsen en Sören Kragh Andersen zijn zondag de speerpunten in de ploeg. "Beiden zijn sterk. Ze kunnen dat niet wegsteken. We moeten als team de koers rijden zoals we die altijd rijden. Zorgen dat we heel aanwezig zijn. De rest zal zichzelf wel uitwijzen", zegt Willems.

"Ik verwacht een traditionele vroege vlucht maar eens naar de Moeren zal het al gevaarlijk worden. Dan komt het Heuvelland eraan. Drie keer de Kemmelberg is pittig en dat in zware weersomstandigheden. Daarom ook dat we afwisselen met onze renners. Zoals in het voetbal: roteren. Het is een belastende week voor iedereen. Onze tactiek wijzigt ook morgen niet. Mee zijn wanneer nodig, dat is de boodschap. Wij mogen niet in een defensieve positie komen te zitten want dan moet je veel krachten verspelen om het weer recht te zetten. We hebben de renners in huis om er zondag weer iets moois van te maken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top