Wie volgt maandag Felice Mazzu op voor de Trofee Raymond Goethals ?

Voetbal | Maandagmiddag wordt in Grimbergen voor de twaalfde keer de Trofee Raymond Goethals uitgereikt. De drie genomineerden zijn Karel Geraerts (Union Saint-Gilloise), Wouter Vrancken (KRC Genk) en Carl Hoefkens (ex-coach van Club Brugge). Een van hen treedt in de voetsporen van Felice Mazzu, de winnaar in 2021.

Door Belga

Deel dit nieuws

Wouter Vrancken (44) stapte vorige zomer van Mechelen over naar Genk en loodste de Limburgers naar de top van de Jupiler Pro League. Vier speeldagen voor het einde van de reguliere competitie staat Genk nog steeds aan de leiding, al voelt het de hete adem van Union in de nek. De Brusselaars bevestigen dit seizoen onder Karel Geraerts (41) de knappe resultaten die in 2021-2022 onder Mazzu werden behaald. Geraerts nam als diens assistent over bij de vicekampioen en trok als debuterende hoofdcoach de lijn van vorig seizoen door. Zo speelt Union opnieuw volop mee voor de titel en verbaast het ook op de Europese scène, met een kwartfinale in de Europa League.

De derde genomineerde Carl Hoefkens (44) stuntte voor Nieuwjaar met Club Brugge in de Champions League, waar blauw-zwart na een vliegende start met zeges tegen Bayer Leverkusen, Porto en Atletico Madrid een ticket voor de achtste finales afdwong. Hoefkens had in de zomer Alfred Schreuder vervangen die na de titel richting Ajax trok. Eind december werd hij ontslagen na een reeks tegenvallende resultaten. Ook zijn opvolger Scott Parker ligt inmiddels buiten in Jan Breydel, waar vandaag Rik De Mil als T1 op de bank zit.

De Trofee Raymond Goethals is een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste Belgische voetbalcoach, of een coach met een dubbele, deels Belgische nationaliteit. De jury bestaat uit voormalige coaches van de Rode Duivels, voormalige winnaars van de trofee die sinds 2011 wordt uitgereikt, scheidsrechters en leden van de organisatie van de award.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top