Romelu Lukaku maakt een hattrick in Zweden: "Een nieuwe start voor iedereen"

Rode Duivels | Romelu Lukaku vond vrijdag drie keer de weg naar de netten in de eerste kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK van 2024 in Duitsland. De Rode Duivels versloegen Zweden zo met 0-3. "Ik weet dat ik het team iets kan bijbrengen", zei een nuchtere Lukaku na afloop voor de microfoon van rechtenhouder RTBF.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een moeilijke wedstrijd en ik heb geprobeerd om de jongeren zoveel mogelijk te helpen", aldus Lukaku. "Ik ben blij om te zien dat we veel potentieel hebben voor de toekomst. Het was vandaag belangrijk goed te beginnen aan de kwalificaties. Ik heb in de kleedkamer gezegd dat dit een nieuwe start is, voor iedereen. De nieuwe coach is heel direct in zijn communicatie, dat is ook nieuw voor de oudere garde. We blijven positief en kijken alweer vooruit."

Lukaku dikte als topschutter aller tijden bij de Rode Duivels zijn doelpuntentotaal vrijdag aan tot 71 treffers. Zijn laatste goal voor de nationale ploeg dateerde van 7 oktober 2021, in de met 3-2 verloren halve finale van de Nations League tegen Frankrijk.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top