Wout Faes is blij met zege in Zweden: "Coach zei dat hij fier was op ons"

Rode Duivels | Wout Faes stond vrijdag voor het eerst aan de aftrap bij de Rode Duivels. De verdediger van Leicester City hield met de nieuwe Belgische defensie de nul in de 0-3 zege bij Zweden, de opener van de EK-kwalificatiereeks. "Dit is een heel mooi resultaat", gaf hij aan.

Door Belga

Deel dit nieuws

"We mogen heel blij zijn", begon hij zijn analyse bij rechtenhouder VTM. "Het ging goed. We hebben een heel complete wedstrijd gespeeld. Iedereen wist wat hij moest doen. De zege hier was heel belangrijk. We speelden op verplaatsing tegen een sterke ploeg en zetten een heel mooi resultaat neer. De coach zei ons dat hij fier was op ons. We hebben een nieuw gezicht getoond."

Nieuwe bondscoach Domenico Tedesco had niet veel tijd om zijn principes duidelijk te maken aan de groep. "Zijn uitleg vooraf was kort, maar zeer duidelijk", legde Faes uit. "En wij zijn profs en kunnen ons aanpassen. Iedereen wil zich bovendien bewijzen. We zijn als defensie niet al te veel in de problemen gekomen vandaag. Ik haal wel een bal van de lijn, dat was even cruciaal."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top