Tedesco beleeft droomstart in Zweden: "Overwinning van het team"

Rode Duivels | Domenico Tedesco had niet van een beter begin als bondscoach van België durven te dromen. In de eerste interland met de Italiaanse Duitser aan het roer openden de Rode Duivels vrijdagavond het tijdperk na Roberto Martinez met een klinkende 0-3 zege in Zweden, na een hattrick van Romelu Lukaku.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Italiaanse Duitser was in een 4-4-2 aan de wedstrijd begonnen en zorgde zo voor een stijlbreuk met zijn voorganger, met veel snelheid op de flanken en een verdediging die standhield en bovendien de nul hield. Het middenveld draaide en de Belgen sloegen drie keer genadeloos toe. Naast de drieklapper van Lukaku waren er ook nog twee assists van uitblinker Dodi Lukebakio en één assist van Johan Bakayoko, die zijn debuut mocht vieren bij de nationale elf. De nieuwkomers deden zo meteen van zich spreken.

Een uitblinker kiezen, deed Tedesco echter niet. "Wat mij betreft was dit een overwinning van het hele team", verklaarde de bondscoach na afloop in de Friends Arena. "Ik heb het al gezegd: winnen is altijd het belangrijkste. Ik ben dan ook heel tevreden met dit resultaat en de drie punten voor België. Ik heb vandaag vele goeie zaken gezien, maar vooral een goeie ingesteldheid, ook bij de bankzitters. Dat vind ik heel belangrijk. De 'spirit' om verenigd te zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top