Wedstrijd tegen Tsjechië was "een goede les" voor Jacky Mathijssen

Beloften | De Belgische beloften speelden vrijdag in het Spaanse Pinatar 0-0 gelijk tegen Tsjechië in een vriendschappelijke interland. Bondscoach Jacky Mathijssen gaf al zijn veldspelers minuten. Tijdens de rust wisselde Mathijssen zijn hele ploeg, op doelman Maarten Vandevoordt na.

Door Belga

Deel dit nieuws

"In de eerste helft merkte ik veel intensiteit op", reageerde Mathijssen na de match. "Deze match was een goede les voor sommige jongens, ook al was het vriendschappelijk. We speelden iets 'properder' voetbal, we maakten het spel. Dat is toe te juichen, maar we moeten ook oplossingen vinden en die kunnen ook liggen in duelkracht."

Beide ploegen kwamen uiteindelijk niet tot scoren. "Na rust speelden we in een andere formatie. We stonden met een mannetje meer op het middenveld, en konden de bal beter bijhouden. Met meer balbezit konden we ook enkele kansjes creëren. Het was misschien iets te weinig, maar in deze fase van de voorbereiding moet je dat accepteren. Ik ben blij dat ik al mijn veldspelers 45 minuten heb kunnen gunnen."

Mathijssen volgde het duel vanuit de tribunes, assistent Thomas Buffel deelde de richtlijnen uit aan de zijlijn. "Ik doe dat af en toe om beter te kunnen observeren", legde Mathijssen uit. "Maar het is ook een gebaar naar Thomas toe. Het is voor hem een leermoment in het kader van zijn Pro Licence-cursus. Hij kan deze ervaring meenemen naar de toekomst."

De Jonge Duivels spelen maandag opnieuw vriendschappelijk tegen Japan.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top