Nathan Van Hooydonck: "Als Wout van Aert start, is dat om te winnen"

Wielersport | Nathan Van Hooydonck (Jumbo-Visma) kreeg na de E3 Classic veel lof van Wout van Aert voor het geleverde werk. Zelf bolde hij nog als elfde over de meet, zodat hij snel met Van Aert de zege kon vieren. "Als Wout van Aert aan de start staat, is dat om te winnen. Anders blijft hij thuis", verklaarde Van Hooydonck.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Zo goed ken ik hem onderhand wel. Natuurlijk was hij gemotiveerd. Hij wou die E3 opnieuw winnen. Het is mooi om met deze mooie zege de rest van het voorjaar aan te vatten en zeker met de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix voor de deur. Deze overwinning zal hem zeker een boost geven."

Van Hooydonck kon zijn kopman bijstaan toen die samen met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar kwam aansluiten bij hem, Sören Kragh Andersen en Matej Mohric. "Ik kon in zijn plaats reageren op aanvallen. Op die manier kon Wout wat krachten sparen. We hadden ook wel pech - Dylan van Baarle was ten val gekomen na de Stationberg - maar wij hebben met de ploeg nooit achter de feiten aangezeten. Het was een lastige finale. Gelukkig heeft Van Aert het kunnen afmaken. We zijn als ploeg in de breedte wel sterk. Dat geeft voldoening en ook vertrouwen voor Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen. Ook doelen van de ploeg."

"Het was de bedoeling dat ik als eerste de Paterberg zou aansnijden, maar dat lukte me niet. Ze vlogen mij langs alle kanten voorbij. Zeker toen Pogacar ging aanvallen. Enkel Wout en Mathieu van der Poel konden die bijhouden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top