Evenepoel baalt na tweede plek in de Ronde van Catalonië: "Maar hebben tenminste initiatief getoond"

Wielersport | Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) is vrijdag als tweede geëindigd in de laatste bergrit van de Ronde van Catalonië (WorldTour). "Als ploeg hebben we beter gepresteerd dan Jumbo-Visma. Maar zij hebben gewonnen", baalde de wereldkampioen na afloop.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de slotklim van Lo Port was Evenepoel opnieuw de meest offensieve klassementsrenner, maar aan het slot moest hij het hoofd buigen voor Primoz Roglic. "In de laatste vier kilometer was ik diegene die de koers een beetje heeft beslist", analyseerde hij. "Maar Primoz kon alle aanvallen beantwoorden. Hij ging dan zelf versnellen op 500 meter, liet het tempo dan weer zakken, en dan probeerde ik te counteren. Niet mijn slimste zet. Mijn benen liepen helemaal vol. Ik denk dat het zijn doel was om me te vroeg te doen sprinten. Dat was mijn grootste fout, dit is een les voor de toekomst."

Verder onthield Evenepoel vooral het positieve. "Wij hebben tenminste initiatief getoond en de koers gemaakt. We namen als ploeg de koers in handen. We waren in de laatste zes kilometer de enige ploeg met nog drie renners. Als ploeg hebben we beter gepresteerd dan Jumbo-Visma. Maar zij hebben gewonnen ... Maar je kan Primoz geen ongelijk geven om in het wiel te blijven en te gokken op de eindsprint."

De bergritten in Catalonië zitten erop, maar er wachten nog twee heuvelachtige etappes. Evenepoel is tweede in het klassement, op tien seconden van Roglic, en geeft zich nog niet gewonnen: "Zaterdag is een heel lastige etappe. Er kan dus nog wel wat, ook zondag in Barcelona. Maar ik denk dat Primoz net als vandaag mijn wiel geen seconde zal lossen. Het zal moeilijk worden om de eindoverwinning nog te pakken, maar we kunnen altijd nog iets proberen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top