Tadej Pogacar heeft genoten van zijn resultaat in de E3 Classic

Wielersport | "Ik heb wel genoten van deze wedstrijd. Het gevoel zit goed en ik ben best tevreden met mijn resultaat", vertelde Tadej Pogacar (UAE Emirates) vrijdag na zijn derde plaats in de E3 Classic.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Op de Taaienberg heb ik me laten verrassen. Het was hectisch in het peloton en ik zat te ver. Daarna was ik een tijd op achtervolgen aangewezen. Dat komt natuurlijk omdat ik de Vlaamse koersen nog niet echt goed ken .Dat mag me in de Ronde van Vlaanderen niet meer gebeuren."

Op de Oude Kwaremont trok Pogacar fiks door. Zijn metgezellen maakte hij het daar erg lastig. "Die helling ligt me ook het best. Het is de langste beklimming van, de wedstrijd en daar kan ik mijn kracht kwijt, maar ik had wel Mathieu van der Poel en Wout van Aert mee, geen kleine jongens. In de slotkilometers probeerde ik hen alsnog af te schudden maar dat lukte niet. Ze hadden alles onder controle."

"Ik trek nu naar Monaco om daar wat te trainen en keer dan pas terug naar België voor de Ronde van Vlaanderen. Ik hoef niet echt meer veel te schaven aan mijn conditie. Vrijdag staat er wellicht nog een verkenning met de ploeg op het programma.. Dan zijn we er klaar voor."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top