Mathieu van der Poel: "Liever tweede in de E3 Classic dan volgende week in de Ronde"

Wielersport | "Ik kan met die tweede plaats wel best leven", vertelde Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck), nadat hij in Harelbeke in de sprint geklopt was door Wout van Aert. "Misschien was ik onderweg wel net iets te gretig. Ik wou een harde en lange finale. En dat is redelijk goed gelukt,wees daar maar zeker van."

Door Belga

Deel dit nieuws

Er werd lang gewacht voor iedereen zich op gang trok voor de sprint met drie. Het was Pogacar die als eerste op de trappers ging staan. "We begonnen aan de sprint op zowat 300 meter van de eindmeet. Het was wind mee. Het beste was er eigenlijk al af bij mij, zodat ik niet echt op volle snelheid kwam. Maar ik word vandaag veel liever tweede dan volgende week in de Ronde van Vlaanderen. Op alle bergjes liep het goed. Ik kon daar mijn ding echt wel kwijt. Bovendien laste ik eveneens enkele tempoversnellingen in. Dat in functie van de Ronde. Wout van Aert was vandaag de snelste in de spurt."

"Of we in de koers gesproken hebben tegen elkaar? Wij verstaan elkaar nu al zonder woorden. We hoeven niet te praten. Wout van Aert ging op de Tiegemberg even versnellen. Achteraf hoorde ik dat hij een premie ging oprapen. Ik was daar niet van op de hoogte. Hij zou zijn prijs wel delen met drie. Ik kan vanaf nu focussen op volgend weekend."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top