Bernard de Launoit, gedelegeerd bestuurder van Muziekkapel Koningin Elisabeth, overleden

Muziek | Bernard de Launoit, CEO en gedelegeerd bestuurder van de Muziekkapel Koningin Elisabeth, is donderdag overleden. Dat laat de artistieke organisatie vrijdag in een persbericht weten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Bernard heeft ons verlaten, omringd door zijn naasten, na een moedige strijd tegen een slepende ziekte waartegen hij al zes maanden met alles wat hij in zich had vocht", klinkt het in een bericht van zijn team. "We zullen hem herinneren als iemand die zijn leven vol passie heeft geleefd. Een allesverslindende passie voor kunst in al haar vormen, en een oneindige liefde voor klassieke muziek. Hij heeft gedurende bijna twintig jaar de leiding gehad over de Muziekkapel en heeft ons wereldwijd bekend gemaakt, steeds strevend naar excellentie."

Na een diploma economie aan de Vrije Universiteit Brussel, begon Bernard de Launoit zijn carrière in de kunsten aan het einde van de jaren 80, bij het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen (Muhka). Daarna vervoegde hij de Galerie Isy Brachot in Brussel en Parijs, voordat hij gedurende vijf jaar (van 1994 tot 1999) gedelegeerd bestuurder werd van het veilinghuis Christie's Belgium.

De Launoit was ook enige tijd lid van het Orchestre des Champs Elysées in Parijs en was ook een van de oprichters van de Magritte Foundation. Maar het was bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth dat hij zich uiteindelijk voor bijna twee decennia vestigde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top