Luca Oyen viert wederoptreden in oefenpartij tegen Beerschot

Jupiler Pro League | Luca Oyen heeft vrijdag in een met 3-1 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd tegen tweedeklasser Beerschot zijn terugkeer in wedstrijdverband gemaakt. De talentrijke buitenspeler van Racing Genk stond sinds eind juli vorig jaar aan de kant met gescheurde kruisbanden in de linkerknie.

Door Belga

Deel dit nieuws

Oyen stond de eerste helft tegen Beerschot tussen de lijnen. Hij zag Yira Sor (3.) al vroeg de openingstreffer maken voor de Limburgers. Victory Beniangba (54.) en Jamie Yayi Mpie (59.), beiden actief bij Jong Genk in 1B, diepten na de pauze de score uit. Nökkvi Thorisson (75.) kon de eer nog redden voor Beerschot.

De twintigjarige Oyen liep op de openingsspeeldag van de Jupiler Pro League, op 30 juli, een zware knieblessure op in de 2-1 nederlaag bij Club Brugge. Hij revalideerde sindsdien en hoopt de komende maanden nog van belang te zijn voor Genk in de Champions' play-offs. Oyen is ook een kanshebber om in juni met de Belgische beloften mee te gaan naar het EK U21 in Georgië en Roemenië (9 juni-2 juli).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top