De Lijn pakt komende maand traminfrastructuur aan in drie Antwerpse zones

Nieuws | In Antwerpen voert De Lijn eind maart en begin april vernieuwings- en onderhoudswerken aan de traminfrastructuur uit in drie zones: aan de Blancefloerlaan op Linkeroever, aan de voormalige Nationale Bank aan de Frankrijklei, en op het Koningin Astridplein bij het Centraal Station. De hinder voor de reiziger en het verkeer blijft al bij al beperkt, stelt De Lijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

Op de trambedding van de Blancefloerlaan laat De Lijn van 27 maart tot 20 april twee nieuwe smeerinstallaties plaatsen tussen de tramsporen. Er wordt vooral 's nachts gewerkt om de hinder te beperken. De smeersystemen milderen het geluid van de tramwielen in bochten, en moeten een antwoord bieden op klachten daarover van omwonenden.

Op het kruispunt van de Frankrijklei en de Bourlastraat aan de Nationale Bank worden van 31 maart tot 15 april enkele bochten en een versleten wissel vernieuwd. De Frankrijklei wordt er richting het Zuid afgesloten, net als het kruispunt in kwestie. Van 9 tot 15 april zal er wel al opnieuw één doorgaande rijstrook richting het Zuid beschikbaar zijn. Er wordt een omleiding voorzien voor wegverkeer en fietsers. Tramlijnen 1, 4, 7, 10 blijven normaal rijden met beperkte hinder ter hoogte van de werf, maar buslijnen 13 en 14 moeten een omleiding volgen.

Op het Koningin Astridplein pakt De Lijn van 3 tot 16 april de binnenbocht aan die de trams er moeten nemen. Het plein wordt ter hoogte van de werfzone afgesloten, maar alle gebouwen zoals de Zoo, de Elisabethzaal, hotels, en Antwerpen-Centraal blijven bereikbaar. De haltes en het traject van buslijn 23 worden tijdelijk aangepast.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top