Welke acteurs maakten net als Brendan Fraser een comeback?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Brendan Fraser

De talrijke reacties op sociale netwerken op de inmiddels beroemde video van Brendan Fraser die op het Filmfestival van Venetië in tranen uitbarstte na de staande ovatie die volgde op de vertoning van 'The Whale', bewees dat de acteur van jaren 90-blockbusters als ‘The Mummy’ en ‘George of the Jungle’ niet vergeten was. Hoewel de 'The Mummy'-trilogie tot zijn bekendste werk behoort, leek Fraser kort na de release van het derde deel in 2008 plotseling van de aarbol te zijn verdwenen.

Door een reeks gezondheidsproblemen, de dood van zijn moeder en een scheiding, zette Fraser zijn acteercarrière toen op een laag pitje terwijl hij ook vocht tegen een depressie. De paar rollen die hij in de jaren 2010 kreeg, stelden niet zo veel voor, maar dat lijkt allemaal te zijn veranderd en de fans konden niet blijer voor hem zijn toen hij enkele weken geleden de Oscar voor Beste Acteur voor zijn vertolking in Darren Aronofsky's 'The Whale' mee naar huis mocht nemen. Van een comeback gesproken voor de man die in de volgende film van Martin Scorcese, 'Killers of the Flower Moon', zal meespelen naast Robert De Niro en Leonardo DiCaprio.

Ke Huy Quan

Ke Huy Quan is een Vietnamees-Amerikaanse acteur die in de jaren tachtig internationale bekendheid verwierf met zijn rollen in films als 'Indiana Jones and the Temple of Doom' en 'The Goonies'. Na zijn vertolkingen in deze twee films van Steven Spielberg was hij nog te zien in films als ‘Breathing Fire’ (1991) en ‘Encounter the Unseen’ (1993). Hij nam echter al snel afstand van de filmwereld om zich op zijn studie te concentreren.

Na zijn studies keerde Ke Huy Quan terug naar Hollywood en werkte hij als martial arts consultant voor films als 'X-Men' en 'The One'. Hij werkte ook als stuntcoördinator voor films als 'Rush Hour' en 'The Medallion'. Maar het is als acteur dat hij zich opnieuw een plaats in het hart kon spelen van het publiek (en de industrie) dankzij zijn rol in 'Everything Everywhere All at Once' waarvoor hij de Oscar voor Beste Bijrol won, terwijl de film de meest bekroonde film aller tijden is geworden!

'Everything Everywhere All At Once' is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Lees ookWat je vast hebt gemist in 'Everything Everywhere All At Once'

 

Winona Ryder

Winona Ryder werd eind jaren tachtig beroemd en domineerde de jaren negentig als een van Hollywoods grootste sterren. Tot haar filmografie uit die periode behoren films van Tim Burton, Francis Ford Coppola's gothic blockbuster 'Dracula' en romantische films als 'Boys'. Het was echter bijna afgelopen met haar carrière na een geruchtmakend winkeldiefstalschandaal in 2001.

Winona Ryder nam kort daarna een pauze. Pas in 2006 kon je haar terug in films zien, onafhankelijke producties zoals 'The Darwin Awards' en 'A Scanner Darkly'. Hoewel ze uitblonk in bijrollen in films als 'Star Trek' en 'Black Swan', knoopte ze pas in 2016 weer aan met het echte succes door een van de hoofdrollen te spelen in het eerste seizoen van 'Stranger Things'.

Michael Keaton

Michael Keaton had in de jaren tachtig en negentig veel succes met rollen in films als 'Beetlejuice', 'Batman', 'Batman Returns', 'The Paper' en 'Jackie Brown'. Nadien volgde een dip in zijn carrière, met minder opvallende en minder succesvolle rollen.

Maar de laatste jaren maakte Michael Keaton een opmerkelijke comeback met verschillende spraakmakende projecten. Zo speelde hij mee in films als 'Birdman', 'Spotlight', 'Spider-Man: Homecoming' en 'Dumbo'. In 'Birdman' speelt Keaton een ouder wordende acteur die zichzelf opnieuw probeert uit te vinden als theaterregisseur, een rol die hem lovende kritieken en een Oscarnominatie opleverde. In 'Spotlight' kruipt Keaton in de huid van een krantenredacteur die een onderzoek leidt naar seksueel misbruik in de katholieke kerk, een rol die eveneens lovend werd ontvangen en het journalistiek onderzoeksdrama won de Oscar voor Beste Film.

De acteur was ook te zien in een spraakmakende serie over de opioïdencrisis die een ravage aanricht in de Amerikaanse samenleving: 'Dopesick'. In de serie speelt Keaton Samuel Finnix, een dokter uit een kleine stad die als een van de eersten de epidemie van opioïdenmisbruik in de regio opmerkt. Hoewel Finnix een gepassioneerde en toegewijde arts is die vastbesloten is om zijn patiënten te helpen met hun drugsverslaving, geraakt hij geleidelijk aan ook zelf verslaafd.

Robert Downey Jr.

Ook Robert Downey Jr. heeft een moeilijke periode in zijn leven gehad, vooral vanwege zijn drugsverslaving, wat leidde tot problemen met de wet. De afgelopen jaren heeft hij echter een opmerkelijke comeback gemaakt. Zijn meest iconische rol is bijvoorbeeld die van Tony Stark/Iron Man in het Marvel Cinematic Universe, een vertolking die zijn carrière nieuw leven heeft ingeblazen. De Marvel-films waren een groot commercieel en kritisch succes, en hebben Downey geholpen om weer erkenning te krijgen van het publiek en de filmindustrie.

Daarnaast werd Downey ook geprezen voor zijn vertolkingen in films als 'The Judge', 'Tropic Thunder', 'Sherlock Holmes', 'Zodiac', 'Kiss Kiss Bang Bang' en 'Chaplin'. Hij kreeg verschillende Oscarnominaties en won twee Golden Globes. In 2020 tekende Downey voor de hoofdrol in 'All-Star Weekend', een film waarvan hij ook het scenario schreef en die hij zelf regisseerde. 'All-Star Weekend' is een komedie over basketbal en heeft een cast van sport- en filmsterren.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top