Lionel Messi scoort 800e doelpunt in gewonnen oefeninterland tegen Panama

Voetbal | Lionel Messi heeft een nieuwe mijlpaal bereikt in zijn indrukwekkende voetbalcarrière. De Argentijnse superster scoorde donderdag in de oefeninterland tegen Panama zijn 800e doelpunt in 1.017 profwedstrijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

De kersverse wereldkampioen moest wel tot de 89e minuut wachten om te kunnen vieren in het Estadio Monumental van River Plate in Buenos Aires. Met een vrije trap deed hij de 83.000 toeschouwers juichen. Elf minuten eerder had invaller Thiago Almada de score geopend in de rebound na een andere vrije trap van Messi tegen het doelhout.

Voor Argentinië was het oefenduel de eerste wedstrijd sinds de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk op 18 december in Qatar. Bondscoach Lionel Scaloni opteerde voor dezelfde elf die tegen Les Bleus aan de aftrap stonden. Voor het begin van de match kwam Messi met zijn drie zonen het veld op en werd hij massaal toegezongen. "Ik heb er altijd van gedroomd hier in Argentinië met de supporters de wereldtitel te kunnen vieren", zei de aanvoerder.

Dinsdag oefent Argentinië opnieuw. De tegenstander is dan Curaçao. Als de 35-jarige Messi dan raak treft, is het zijn 100e doelpunt in het shirt van La Albiceleste.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top