Sportsectoren vragen in gezamenlijk statement overleg over totaalverbod gokreclame

Nieuws | De belangenbehartigers van het wielrennen, basketbal, voetbal en de organisatoren van grote sportevenementen vragen overleg over het totaalverbod tegen gokreclame. Dat schrijven ze in een gezamenlijk statement. De Kamercommissie Justitie zette eerder deze maand in eerste lezing het licht op groen voor een wetsvoorstel dat de goksector aan banden legt, onder meer door een principieel reclameverbod in te voeren.

Door Belga

Deel dit nieuws

Jean-François Bourlart (CEO Intermarché-Circus-Wanty World Team), Christophe Brandt (General Manager Cycling Team Bingoal WB), Patrick Lefevre, (CEO Soudal Quick-Step Pro Cycling Team), Jurgen Mettepenningen (CEO Pauwels Sauzen - Bingoal Cycling Team), Lorin Parys (CEO Pro League), Kristoff Puelinckx (CEO Tennium) en Wim Van de Keere (General Manager BetFIRST BNXT League) ondertekenden de boodschap.

"Een totaalverbod op reclame voor sportweddenschappen zal onze supporters niet beschermen tegen gokverslaving, maar fans net naar het onveilige aanbod van niet-erkende aanbieders sturen", klinkt het. "Wij bepleiten een aanpak die verantwoordelijkheid legt bij de sportsector, de nadruk legt op verantwoord spelen met bescherming voor minderjarigen én financiële stabiliteit waarborgt voor de sportsector."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top