Engeland en recordtopschutter Kane troeven Italië af in eigen huis

Voetbal | Engeland heeft donderdagavond Italië verslagen op de eerste speeldag van de kwalificatiecampagne van het EK 2024 in groep C. In Napels kwamen de Engelsen 0-2 voor in de eerste helft. Ondanks de aansluitingstreffer van Mateo Retegui en een rode kaart voor Luke Shaw hielden de bezoekers de voorsprong vast tijdens een heruitgave van de vorige EK-finale (1-2).

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast de zege had de 29-jarige Harry Kane nog een andere reden om te vieren. Hij kroonde zich vanaf de stip tot Engels topschutter aller tijden. Met 54 doelpunten in 81 caps doet hij beter dan de vorige recordhouder Wayne Rooney (53 doelpunten)

Noord-Macedonië heeft de andere wedstrijd van de eerste speeldag in groep C gewonnen van Malta. Het werd 2-1 in Skopje.

Op de eerste speeldag van groep H was Denemarken met 3-1 te sterk voor Finland. De 20-jarige Rasmus Hojlund (21., 82. en 90.+3) scoorde een hattrick. San Marino is er bij een andere wedstrijd in groep H niet in geslaagd te scoren tegen Noord-Ierland. De Noord-Ieren wonnen met 0-2 in de dwergstaat. Eerder op de dag ging, ook in groep H, Kazachstan in hoofdstad Astana met 1-2 onderuit tegen Slovenië.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top