Manifestanten eisen non-proliferatieverdrag van fossiele energie

Nieuws | Zowat honderd mensen verzamelden donderdagavond in de kleine Wetstraat, tegenover de Europese instellingen in Brussel. Ze riepen de Europese leiders die de EU-top bijwonen op om een non-proliferatieverdrag van fossiele brandstoffen te steunen.

Door Belga

Deel dit nieuws

"En één, en twee, en drie graden. Het is een misdaad tegen de menselijkheid", "Onleefbare planeet is een schuldige lobby" ... De leuzen en gezangen weergalmden in de buurt van de Schuman-rotonde waar op hetzelfde ogenblik een Europese top wordt gehouden.

"De wereld is verslaafd aan fossiele brandstoffen. Het is de hoogste tijd om aan de ontwenning te beginnen. Het eerste probleem met verslaving is te erkennen dat we er een hebben. De tweede stap is om bewust te worden van de schade die het zowel aan onszelf als aan anderen toebrengt. Ten slotte moeten we een effectieve ontgiftingskuur ondernemen. Daarom hebben we een non-proliferatieverdrag van fossiele brandstoffen nodig", aldus Nicolas Bormann, campagneleider van CNDD-11.11.11, tot de aanwezigen.

De EU streeft ernaar de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met ten minste 55 procent te verminderen ten opzichte van het niveau van 1990. In het Green Deal investeringsplan van 14 januari 2020 is voorzien om "ten minste 1.000 miljard euro aan investeringen" te doen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top