Mertens pakt scalp van Kasatkina in Miami: "Mooie zege die me vertrouwen kan geven"

Sport | Elise Mertens (WTA 39) plaatste zich donderdag voor de 1/16e finales van het WTA1000-toernooi in Miami (hard/8,8 miljoen dollar). Ze haalde in de tweede ronde een 0-1 achterstand in sets op tegen het Russische achtste reekshoofd Daria Kasatkina (WTA 8). Het werd 4-6, 6-2 en 6-2 na 2 uur en 6 minuten. "Het was een heel moeilijke wedstrijd", reageerde de Limburgse.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ze is een speelster die veel ballen terugbrengt, dat wist ik voordat ik op het veld kwam", zei Mertens. "Ik zat goed in de wedstrijd en ging in de eerste set aan de leiding, maar gaf die toch nog weg. Ik wilde iets te agressief spelen, te direct en daardoor maakte ik te veel fouten. In de tweede en derde set was ik wat geduldiger en bouwde ik mijn punten beter op. En mijn tennis kwam er beter uit", voegde de Limburgse toe, die zich fysiek sterker voelde.

Mertens versloeg voor het eerst een speelster uit de top 10 sinds ze in mei 2021 in Madrid Simona Halep over de knie legde. "Het is zeker een hele mooie overwinning. Het is lang geleden dat ik een speelster heb verslagen die veel hoger is gerangschikt dan ik", aldus de Belgische nummer 1. "Het is een mooie zege die me vertrouwen kan geven, maar me ook mentaal kan helpen."

In de 1/16e finales wacht de Kroatische Petra Martic (WTA 41). "Martic heeft een goede forehand en dito opslag. Ik heb haar al eerder bekampt. Ze is een speelster die een beetje dezelfde speelstijl heeft als Kasatkina. Dus ik weet wat ik kan verwachten en ik ga mijn best doen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top