Kersvers aanvoerder De Bruyne voor nieuw hoofdstuk: "Als starten op nieuwe school"

Rode Duivels | Met de lastige verplaatsing naar Zweden op de eerste speeldag van de EK-kwalificatie luiden de Rode Duivels vrijdagavond in de Friends Arena in Solna het tijdperk na Roberto Martinez in.

Door Belga

Deel dit nieuws

Met Domenico Tedesco kwam er een nieuwe bondscoach, een nieuwe technische staf en een deels vernieuwde selectie, zowat vier maanden na de pijnlijke uitschakeling op het WK in Qatar.

"Het is anders nu. Het is zoals naar een nieuwe school gaan, met nieuwe klasgenoten", stelde kersvers aanvoerder Kevin De Bruyne donderdag tijdens het persmoment. "Ik voel veel energie. Spelers voelen dat ze de mogelijkheid hebben om te spelen en dat geeft hen vertrouwen. Jonge spelers geven energie en het is nu aan hen om die kansen te grijpen."

De Bruyne was gefrustreerd in Qatar omdat de Belgen niet het verhoopte niveau meer haalden. Een jaar eerder had hij zich al kritisch uitgelaten tijdens de Nations League in Turijn. "Ik zeg waar het op staat. Als ik kritiek geef, is dat met goeie bedoelingen, om in de toekomst beter te doen. We moeten simpelweg accepteren dat het niet goed genoeg was op het WK. Het laatste anderhalf jaar is het niveau gezakt, dat kan je niet meer vergelijken met het WK in Rusland. Maar aan stoppen heb ik nooit gedacht, geen seconde."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top