Tedesco toont meteen ambitie: "Ik vraag geen geduld"

Rode Duivels | Voor Domenico Tedesco volgt vrijdagavond in de Friends Arena in Solna met een lastige uitwedstrijd tegen Zweden de vuurdoop als bondscoach van België.

Door Belga

Deel dit nieuws

Terwijl de vorige bondscoach Roberto Martinez in 2016 een oefeninterland tegen Spanje en een makkelijke verplaatsing naar Cyprus had om te debuteren, krijgt zijn opvolger met Zweden meteen de op papier sterkste tegenstander in deze EK-kwalificatiegroep voorgeschoteld. Vier dagen later volgt dan ook nog eens de verplaatsing naar Duitsland, dat als organisator geen kwalificaties moet spelen en dus de oefeninterlands ten volle moet gebruiken om op EK-niveau te geraken.

"Het klopt dat Zweden een sterk team heeft, met veel individuele kwaliteit op het veld en op de bank. Of dit de zwaarste wedstrijd van deze campagne wordt, weet ik nog niet", verklaarde Tedesco vrijdag in Solna.

In een voorbereiding van pakweg vier dagen, is het onmogelijk om al het voorgaande overboord te gooien en 'tabula rasa' met iets helemaal nieuw te beginnen. "Iedereen beseft wel dat sommige zaken tijd nodig hebben. Kijk bijvoorbeeld naar Liverpool en Arsenal, hoelang dat geduurd heeft. En bij clubs wordt er nog elke dag samen gewerkt op het veld. Maar het was mijn berslissing om de job te aanvaarden en ik wist op voorhand dat er weinig tijd zou zijn. Ik vraag dus niet om extra tijd en geduld, want ik ben ambitieus. Ik moet het accepteren zoals het is. De verwachtingen van buitenaf kan ik echter niet veranderen. Dat wil ik ook niet, want die energie wil ik gebruiken op het veld. Ik wil van de spelers zien dat ze genieten om voor hun land te spelen. En dan ben ik er vrij zeker van dat we een goeie wedstrijd zullen spelen."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top