Florian Vermeersch: "Willen met Lotto Dstny onze stempel drukken op wedstrijdverloop in de E3 Harelbeke"

Wielersport | Na de GP Criquielion, de Ronde van Drenthe, Nokere Koerse en Bredene-Koksijde Classic is Florian Vermeersch morgen/vrijdag toe aan zijn vijfde koersdag deze maand. Het beste resultaat tot nu toe was een vierde plaats in Nederland. In de E3 Harelbeke krijgt de renner van Lotto Dstny de steun van zijn teamgenoten Arjen Livyns, Brent Van Moer, de Duitser Michael Schwarzmann, de Australiër Jarrad Drizners en de Nederlander Pascal Eenkhoorn. Vermeersch is er voor de tweede keer bij in Harelbeke. Hij is klaar voor de dienst na zijn val in de Bredene-Koksijde Classic.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De E3 Saxo Classic is een koers die me nauw aan het hart ligt en ik kijk er dan ook naar uit om na een jaartje afwezigheid opnieuw aan de start te staan in Harelbeke", aldus Vermeersch. "Die valpartij in de Bredene-Koksijde Classic was uiteraard best vervelend, maar de schade viel goed mee. Ik ben opnieuw klaar om te koersen."

Twee jaar geleden werd het gemeenteraadslid van Lochristi zestiende in de E3 Saxo Classic. "Ik verwacht een vrij klassiek verloop van de koers. Dat wil zeggen dat we op de traditionele ijkpunten aandachtig moeten zijn. Net als in de afgelopen Brugge-De Panne willen we als team onze stempel drukken op de wedstrijd en in het offensief gaan. Zo koersen we bij Lotto Dstny het liefst en dat zal in de komende wedstrijden niet anders zijn. Uiteraard zullen we Victor Campenaerts missen voor de komende klassiekers, want hij is iemand die echt een impact kan maken op de wedstrijd. Maar binnen het team hebben we echter nog enkele andere ijzers in het vuur die hun goede vormpeil al bewezen. We zijn dan ook enorm gemotiveerd om ons ook tijdens de grootste voorjaarskoersen te tonen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top