Van den Bulck wil "rust laten terugkeren en continuïteit binnen administratie bewaken"

Voetbal | Paul Van den Bulck, voorzitter van de Belgische voetbalbond (KBVB), wil na een woelig etmaal en het ontslag van CEO Peter Bossaert "de rust laten terugkeren en de continuïteit binnen de administratie van de KBVB bewaken". Dat meldt Van den Bulck donderdag in een mededeling. Een Task Force zal op korte termijn op zoek gaan naar een CEO ad interim en op langere termijn naar een opvolger voor Bossaert.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Raad van Bestuur van de KBVB besliste het contract van zijn CEO Peter Bossaert met onmiddellijke ingang te beëindigen, zo liet de voetbalbond donderdagochtend weten. Bossaert lag onder vuur vanwege een loonaanpassing in zijn contract waarbij niet de geijkte procedure zou zijn gevolgd.

"Na het ontslag van Peter Bossaert willen we de rust laten terugkeren en de continuïteit binnen de administratie van de KBVB bewaken", reageert Van den Bulck. "Het Directiecomité, dat samen met de medewerkers van de federatie de voorbije jaren fantastisch werk heeft geleverd, geniet hierbij onze volledige steun. Intussen werken we in alle rust aan een structurele oplossing voor de langere termijn."

"Bovenal willen we de spelers en staf van de Rode Duivels in alle sereniteit laten toewerken naar de belangrijke interland morgen tegen Zweden, waar we met zijn allen - spelers, staf, fans, medewerkers en de leden van de Raad Van Bestuur van de KBVB - naar uitkijken", besluit de voorzitter.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top